İSTANBUL ÜMRANİYE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA HALİDE EDİP MESLEKİ ve TEKNİK ANDOLU LİSESİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ.



Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı ve gastronomi kültürünün yansıtıldığı "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde "Türk Mutfağı Haftası"nın bu yıl 2'ncisi gerçekleştirildi. 

21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftasının bu seneki teması, "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı" olarak belirlendi.

Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek Himetleri Alanı öğrenci ve öğretmenleri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri doğrultusunda "Baklalı Sarma, Çiriş Çorbası, Sinkonta, Lor Dolması, Hararetli Tatlısı, Sirkencubin Şerbeti" yaptılar. İlgili öğrencilerimizi, öğretmen ve yöneticilerimizi tebrik ederiz.

 

 

24-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-2023

İstiklal Mh. Mithatpaşa Caddesi 43, 34760 Ümraniye/ İSTANBUL - 0216 328 25 85 0216 329 19 90

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.