İSTANBUL ÜMRANİYE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Semineri Başlamıştır

2015 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Semineri Başlamıştır

 Sayın Prof. Dr İsmail Kara ve Değerli Meslektaşlarım

Bu gün davası olan, insanı ve insanın hayatını kendine derd edinen çok kıymetli bir Mütefekkirimiz Sayın Nurettin Topçuyu ve onun Maarif Davasını konuşacağız. Öncelikle değerli hocamıza ve siz meslektaşlarıma hoşgeldiniz şeref verdiniz diyorum.

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Bir davası olmalı insanın, bir derdi olmalı… olmalı ki  hayatının anlamı olsun.  Kafası karışık olmalı insanın… karışık olmalı ki bir kafası olduğunu, düşünmesi, düşündürmesi gerektiğini unutmasın. Soruları olmalı insanın .. hem de sürekli soruları olmalı.. olmalı ki kendine sunulan hazır cevaplarla yetinmemesi gerektiğini, sadece gösterileni değil gösterilmeyeni de bulmaya çalışsın.

İşte sanırım o zaman yaratılanlar içinde ki asıl yerimiz olan eşref-i mahlukat seviyesine doğru adım atmış olacağız.

Nurettin Topçu;

“Bize bir insan mektebi lazım. Bir mektep ki bizi kendi ruhumuza kavuştursun; her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu tanıtsın; hayâya hayran gönüller, insanlığı seven temiz yürekler yetiştirsin; her ferdimizi milletimizin tarihi içinde aratsın; vicdanlarınıza her an Allah’ın huzurunda yaşatmayı öğretsin.” Diyerek nasıl bir mektep aradığını anlatıyor.

Değerli Eğitimciler;

Hepinizin çağımızın getirdiği sorunlarla hemhal olduğunu, bunları fark edip üzüldüğünü biliyorum. Ama sadece sorunları bulup ortaya koymak değil,  çözüm yollarına dair fikirler üretip, yılmadan pes etmeden bunları hayata geçirmek gerekmektedir. Aksi taktirde fark etmemiz, FARK YARATMAMIZA VESİLE OLAMAYACAKTIR.

Dünyanın ve ülkemizin dünü, bu günü ve yarını sizlerin ellerinde ve yüreğinde şekillenmektedir.. Davanızı derd edininiz ve bu derd üzre haşrolunuz. Okumanız, incelemeniz, konuşmanız, düşünmeniz hep bu dava üzerine olsun. Böylece “Akıl belki bir merdivendir; akılsızlıkla Allah’a varılmaz; ancak akıl merdiveninin bütün basamakları aşıldıktan sonra onu bırakıp kalp ve ilham kanadının açılmasına ihtiyaç vardır.”diyen Nurettin Topçu misali akıl kanatlarınız pek çok insanımızın kanadı olacaktır.

Kıymetli Dostlarım;

Canı acımadan, beyni zonklamadan, gecesi gündüzüne karışmadan hiçbir başarı elde edilemez. Hele de başarmak istenen şey insana dair ise bu hiç mümkün değildir. Her yeri mektep yapınız. Okulu, sokağı, mahalleyi, her yeri mektep yapmadan, çağın hastalığını tedavi edemeyiz.  Bizden ışık bekleyen evlatlarımıza düşünmeyi, derd ve dava sahibi olmayı ve bu dava üzre yaşamayı öğretmeliyiz. Öğretmek için ise öncelikle öğrenmeliyiz. Öğrenmekle kalmayıp yaşam şekli haline getirmeliyiz.

Değerli Meslektaşlarım;

 Rabbim dava üzre yaşamayı nasip etsin diyor,  geldiğiniz için hepinize ve sayın hocamıza teşekkürü borç sayıyorum.

Süleyman GÖKÇİMEN /Ümraniye İlçe MEM.


İstiklal Mh. Mithatpaşa Caddesi 43, 34760 Ümraniye/ İSTANBUL - 0216 328 25 85 0216 329 19 90

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.