İSTANBUL ÜMRANİYE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni

Değerli Meslektaşlarım, kıymetli velilerimiz ve sevgili çocuklarım 2015/2016 Eğitim yılının hayırlı, başarılı ve sağlıklı olması temennisiyle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Değerli Meslektaşlarım;

Ülkemizin ve dünyamızın en kıymetli varlıkları sizlerin, sevgi, özveri ve inanç dolu ellerinde anlam bulmakta, biçim kazanmaktadır. Bu büyük sorumluluğun bilincinde, bu güne değil gelecek yüzyıllara şekil verecek evlatlar yetiştirmek ve bu evlatlarımızı insanlığın derdiyle dertlenen bireyler haline getirmek en önemli vazifenizdir. Bu vazifeyi ifa ederken yorulmadan, yılmadan, vazgeçmeden, çalışmak, üretmek ve eğitmek zorundasınız.

Değerli Öğretmenlerim;

Eğitim ve öğretimi birlikte vermek asli görevimiz olmalıdır. Bilelim ki öğrettiğimiz her bilgi eğer yaşam biçimine, davranış şekline yansımıyorsa sadece ezberdir. Oysa bizler ezberleyen değil, bilgiyi yaşayan, bilgiyi üreten, bilgiyi sorgulayan beyinler yetiştirmek zorundayız.  Bu konuda en büyük görev sizlere düşmektedir. Onlara örnek olun, onları sevin ve onları düne, bu güne değil, yarınlara hazırlayın.

Kıymetli velilerimiz;

Yaşamınızdaki en kıymetli varlıkları bizlere emanet ediyorsunuz. Bizler bu emanetin değerinin, öneminin farkındayız. Sizlerden tek isteğimiz ise biz eğitimcilerin bu kutsal ama bir o kadar zorlu görevinde yanımızda olmanız, öneri ve tavsiyelerimize kulak vermenizdir. Bizler evlatlarımızın karşısında değil, sizlerle birlikte daima onların yanındayız. Bize güveninizi, inancınızı devam ettiriniz.

Kıymetli Velilerimiz;

Biliyorsunuz ki dünyamız hızla gelişmektedir. Fakat bu kadar hızlı gelişen dünya, çocuklarımızı farkına varmadan istemediğimiz yerlere de sevk edebilmektedir. Hayatımızı kolaylaştırdığını düşündüğümüz şeyler bazen de son derece ciddi tehlikeler barındırabilmekte, gizli ve sinsi bir virüs gibi bünyemize sirayet edebilmektedir. Bu tehlikelere karşı okulunuzla, öğretmenlerinizle birlikte hareket etmek ve yavrularımızı doğruyla yanlışı ayıracak, yanlışa hayır diyecek dirayette yetiştirmek zorundasınız. Bizlerin amacı onlara sürekli balık vermek değil balık tutmayı, hatta balık üretmeyi ve daha da ötesi balığın varlığını, amacını sorgulamayı öğretmektir.

Sevgili Çocuklarım;

Sizlere gelince, öğretmenleriniz, anne ve babalarınız olarak hepimiz bu gün burada sizler için varız. Varlık gayemiz ise; sizlerin vatanına, milletine, dünyaya katkı sunabilen evlatlar olabilmenizi sağlamaktır. Size düşen tek görev ise çalışmak, çalışmak ve daha çok çalışmaktır. Düşünün, sorun, sorgulayın…

Yarınlarımızın teminatı olan sizler,  ne kadar üstün değerlere sahip olarak yetişirseniz yarınlarımız o kadar güzel, huzurlu ve barış dolu olacaktır.

Milli ve manevi değerlerinizi,  ilim ve fennin marifetiyle birleştirerek bünyenizde harmanlayınız. Bu harman gelecek yüz yılları daha yaşanır bir hale getirecektir.

Değerli Meslektaşlarım, kıymetli velilerimiz ve sevgili çocuklarım;

“ Dünyaya gelen her çocuk Allahın biz insanlardan ümidini kesmediğinin en büyük kanıtıdır. “

“Malzemesi insan olan, hata ve eksik yapma şansı olmayan bu kutsal peygamber mesleğinde, yaradılış gayesini bulmuş, kendini gerçekleştirmiş bireyler,  yetiştirmenin şerefiyle şerefleniniz.”

2015/2016 Eğitim Yılının tekrar hayırlı, mutlu ve sağlıklı geçmesini temenni eder,  hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlarım.

 

                                                                                                              Süleyman GÖKÇİMEN

                                                                                                              İlçe MEM

 

 

 

 

İstiklal Mh. Mithatpaşa Caddesi 43, 34760 Ümraniye/ İSTANBUL - 0216 328 25 85 0216 329 19 90

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.