Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. yılında saygıyla anıyoruz.
Tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler.
Gücünü milletten alan, her daim milletine güvenen, milleti ve vatanı için fedayı candan çekinmeyen, bir imparatorluğun mirası üzerine onun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet meydana getiren büyük bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutandı Atatürk.
Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyet’in inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Milletine de daima “muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma” mefkûresini hedef olarak göstermiştir.
Mustafa Kemal’i anlamak gelişen Türkiye’mizi inşa sürecinde “Ben büyük ecdadımın bir ferdi olarak; vatanım, mukaddesatım ve milletim için neler yapabilirim.” sorusunu sorabilmek ve bunun için gereğini yapabilmektir.
Mustafa Kemal’i anlamak milletin, demokrasinin ve milli egemenliğin yanında olmaktır.
Mustafa Kemal’i anlamak sanayide, milli eğitimde, teknolojide yani her alanda gelişebilmektir.
Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır.
Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz.
Bu duygularla Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun!
Süleyman GÖKÇİMEN
Ümraniye Milli Eğitim Müdürü